FAQ

  • Traineeship tot Basispsycholoog

  • WIE?  

   Heb jij je Master (Klinische) Psychologie in de pocket, ben je trots op je cijferlijst en sta je te popelen om je kennis in de praktijk te brengen als therapeut !? Dan is het HSK Traineeship voor Basispsychologen jou misschien wel op het lijf geschreven!

     WAT?  

   In het Traineeship start je samen met de rest van de Traineegroep direct als Basispsycholoog. Standaard werken onze Trainees vier dagen per week, waarvan de eerste paar maanden één wekelijkse opleidingsdag (in Woerden of Arnhem). Hierin leer je onder meer over (het uitvoeren van) cognitieve gedragstherapie, geprotocolleerd werken en andere psychologische interventies onder leiding van een Regiebehandelaar.

     WANNEER?  

   Omdat bij HSK diverse keren per jaar een Traineeship voor Basispsychologen start, werven wij doorlopend enthousiaste Trainees. We hanteren voor de sollicitaties dan ook geen vaste deadlines, omdat geschikte kandidaten altijd voor het eerstvolgende Traineeship in portefeuille gehouden worden.

   De gespreksrondes vinden plaats vanaf het moment dat de vacature voor de Traineeship online staat tot aan de start van het nieuwe Traineeship.

  • Wat voor opleidingsmogelijkheden biedt HSK?

  • Bij HSK staan opleidingen en ontwikkeling hoog in het vaandel. Daarom bieden wij diverse opleidingsmogelijkheden voor onze therapeuten, op alle niveau's van senioriteit.

   Voor de starters bieden wij een Traineeship, waarin zij in negen maanden werken en leren worden klaargestoomd voor de functie Basispsycholoog. Vervolgens bieden wij alle therapeuten het volledige opleidingstraject tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt®. Daarnaast kopen wij circa 30 GZ- en enkele KP-opleidingsplaatsen per jaar in,  waarmee onze therapeuten hun BIG registratie kunnen behalen.

   Als senior therapeut ben je natuurlijk ook nooit uitgeleerd. Zo biedt HSK haar GZ en CGT'ers onder meer de mogelijkheid om zich te bekwamen als EMDR therapeut. Daarnaast bieden we losse opleidingsdagen, die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet voor een VGCt Congres of diverse workshops. Verder hebben onze senior therapeuten ook de mogelijkheid om in te stromen in onze zogenoemde seniorenleerlijnen, waaronder psycho-oncologische zorg of bijvoorbeeld coaching.

  • Waar zitten de vestigingen van HSK?

  • Wij zitten door heel Nederland. Van Groningen tot aan Maastricht. Bekijk het overzicht van vestigingen hier. We hebben twee hoofdkantoren, gevestigd in Arnhem en in Woerden.
  • Wat zijn de werkdagen en -tijden?

  • HSK is geopend van maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. De werktijden zijn flexibel en worden in overleg met de leidinggevende afgestemd. Een fulltime dienstverband bij HSK is 36 uur per week. Gemiddeld werken onze therapeuten 24 - 32 uur per week.
  • Is het ook mogelijk om als zzp’er bij HSK aan de slag te gaan?

  • Ja, ook zzp’ers zijn van harte welkom!
  • Wat heeft HSK een GZ Psycholoog te bieden?

  • We snappen dat je niet op basis van een vacaturetekst kunt bepalen of je bij HSK past. Om daar achter te komen kun je altijd een dagdeel meekijken op een vestiging, graag zelfs!

   Als GZ'er bij HSK beschik je over een gevarieerd takenpakket binnen een goede teamsfeer. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor je eigen professionele ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. Bovendien bieden we flexibiliteit op het gebied van arbeidsduur en werktijden.

   OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN

   Ook als senior therapeut ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Zo biedt HSK haar GZ en CGT'ers onder meer de mogelijkheid om zich te bekwamen als EMDR therapeut. Daarnaast bieden we losse opleidingsdagen, die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet voor een VGCt Congres of diverse workshops. Verder hebben onze senior therapeuten ook de mogelijkheid om in te stromen in onze zogenoemde seniorenleerlijnen, waaronder psycho-oncologische zorg of bijvoorbeeld coaching.

   WERKWIJZE

   We behandelen protocollair om cliënten de best mogelijke behandeling te geven. Omdat deze methoden bewezen effectief zijn gebleken, gebruiken wij het als ondersteuning in de behandeling. Heb je dan wel vrijheid als professional? Maar natuurlijk! behandelen houdt namelijk niet in dat je alleen maar een protocol uitvoert. Uiteindelijk is de focus gericht op de afgestemde behandeling van de cliënt. Dit is het stukje aandacht voor de cliënt dat bij ons zo centraal staat.

    

   TESTIMONIAL

   "Ik heb destijds als GZ'er voor HSK gekozen omdat HSK een duidelijke behandelvisie heeft en er zorg voor draagt dat behandelaren in staat zijn deze uit te dragen. Het evidence based werken maakt dat ik goed focus kan behouden en kan onderbouwen wat ik doe binnen een behandeling."

   - Leandra, GZ Psycholoog bij HSK

  • Welke populatie behandelt HSK?

  • Bij HSK wordt zowel in de BGGZ als in de SGGZ behandeld. We hebben Expertisecentra voor tics, conversie- en dwangstoornissen, waar volgens recente wetenschappelijke inzichten wordt behandeld. Er zijn meer dan genoeg inhoudelijke uitdagingen. De verwijzingen zijn afkomstig van huisartsen en bedrijfsartsen. We hebben convenanten met arbodiensten en werkgevers waaronder grote internationale bedrijven. Naast het behandelen van de klachten en de stoornis is er bij de convenanten aandacht voor re-integratie van cliënten, in samenwerking en afstemming met de bedrijfsarts en de werkgever.
  • Biedt HSK ook stagemogelijkheden?

  • Bij HSK start diverse malen per jaar een Traineeship van 11 maanden, waarin junior Psychologen met een afgeronde Klinische Masteropleiding praktijkervaring in het vak kunnen opbouwen. Omdat wij deze Trainees intensief begeleiden en verder als organisatie gestaag groeien, kunnen wij daarnaast helaas geen stageplaatsen aanbieden. We vinden het belangrijk dat stagiaires voldoende begeleiding krijgen en door onze Traineeships is de capaciteit hiervoor al benut. Zodra je je Masteropleiding hebt afgerond ben je dus van harte welkom om te solliciteren voor ons Traineeship!  
  • Wat verdien ik bij HSK?

  • Dat ligt aan hoe de functie die je gaat uitvoeren is ingeschaald. Wij volgen de AVV-cao GGZ. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op!
  • Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

  • Dat verschilt per functie. Wij geloven niet in een vaste procedure. Als je bent geselecteerd vinden er over het algemeen twee gesprekken plaats. Daarin kijken we naar het totaalplaatje en specifiek naar competenties die relevant zijn voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Bij sommige functies wordt ook een assessment afgenomen.  
  • Kan ik een open sollicitatie sturen?

  • Je bent altijd welkom om te solliciteren. Indien wij op basis van je CV en motivatie denken dat je bij HSK past, kunnen we contact met je opnemen wanneer er een functie ontstaat die mogelijk aansluit bij jouw profiel.